С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Важно е да си записвате всичко, което ви вдъхновява

Тереза Восканян • 19.09.2018

Обмислете миналото и планирайте бъдещето си

Важно е да си записвате всичко, което ви вдъхновява
 © iStock

За да разшифровате миналото си и да планирате възможните начини за бъдещото си развитие, трябва да записвате всичко, което ви вдъхновява. 

"Този подход ни помага да разберем на какво сме способни и какви сме ние", казва Джесика Оркин, ръководител на консултантската компания SYPartners пред издание Quartz. Според нея, използвайки този метод, кандидатите често тестват лидерските си позиции - така можете да проследите моделите на свовто развитие и също и пропуските си.

Самата Джесика Оркин казва, че следва книгите, които чете, и анализира въздействието, което имат върху нея. "Гледайки назад преди няколко години, виждам как животът ми се формира в различни периоди под влияние на различни неща. Това ми помага да реша какво е наистина важно за мен и какво бих искала да променя в бъдеще. "

Освен това, пишейки източници на вдъхновение, ние признаваме авторството на тези идеи и отдаваме почит на онези, които са ни дали нещо от себе си. Този момент е особено важен за творците, особено за младите хора, защото те търсят себе си и се опитват да определят своята индивидуалност. Както казва графичният дизайнер на IDEO - Майкъл Хендрикс, признаването на работата на някой друг дава чувство за свобода. "Всеки от нас разчита на постиженията на някой друг, така работи природата."


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион