С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

4 книги, които да добавите в библиотеката си

Тереза Восканян • 18.09.2019

Новите романи, които да четем през почивните дни

4 книги, които да добавите в библиотеката си
 © iStock

ФОРСИРАНЕ НА РОМАНА РЕКА

Дубравка Угрешич разгръща един многопластов, мултикултурен роман за литературата и писателското поприще. С присъщото си чувство за хумор тя рисува постмодернистична картина на двата свята от близкото минало през погледа на онези, които ги претворяват в художествена фикция. 

МАШИНИ КАТО МЕН

Последният роман на Иън Макюън се развива в един алтернативен Лондон през осемдесетте години на XX век – времето на Маргарет Тачър и Фолкландската война. Тук разглеждаме сложния въпрос дали една машина може да разбере човешкото сърце и дали пък ние не сме онези, на които им липсва разбиране. 

ПРЕКРАСНИЯТ ЖИВОТ НА АРТЪР ЛЕС

Награденият с „Пулицър“ роман на Андрю Шон Гриър ни запознава с приключенеца Артър Лес, който почти се влюбва в Париж, почти умира в Берлин, едва успява да избяга от пясъчна буря в Сахара и покрай още много други злополуки по някое време осъзнава, че е срещнал любовта. 

ПОРАЗЕНИТЕ

Роман за поразените от тоталитарния режим три жени и едно дете, които преминават през тежки за нашата история събития. Теодора Димова онагледява страданията и силния дух на тези, които пряко или косвено са станали жертви на съветската окупация след деветосептемврийския преврат. 


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България