С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Българска детска книга намери пазар в далечен Дубай

13.02.2015

Едни от най-впечатляващите образи в детската ни литература стигнаха до седемте арабски емирства

Българска детска книга намери пазар в далечен Дубай

Прекрасната детска книга „Приключенията на мотовете“ на талантливата млада авторка Радостина Николова ще се разпространява в далечен Дубай.

Пухкавите и добродушни същества, родени от неспирно вилнеещото въображение на създателката си, са едни от най-впечатляващите образи в детската ни литература през последните години. Мотовете живеят в гардероба – шарени, досущ като любимите ни дрехи. Тревожи ги увеличаващата се дистанция между хората, тъгата, затварянето в себе си и все по-голямото влияние на технологиите в нашето ежедневие. Тяхна мисия е да помагат на хората и да правят света по-добър. И ако цената за това да видим играещи деца на детската площадка е няколко срязани кабели за интернет, то мотовете с радост поемат отговорността.

Любопитна и вълнуваща е историята на авторката и създаването на първата книга от поредицата „Приключенията на мотовете“. Финансирането й лишава Радостина и съпруга й от обичайния след всяка сватба меден месец. Тя се посвещава на мечтата си, подкрепена от своята половинка и резултатите не закъсняват. Първата част от поредицата книги за мотовете грабва първа награда на престижния конкурс за детска литература „Бисерче вълшебно“, справяйки се с конкуренцията на повече от 90 заглавия от цял свят.

Мотовете са тук, за да напомнят на децата и всички нас колко важен е контактът с близките. Те ни предупреждават за опасностите от потапянето в света на компютрите и телевизията, отричат насилието, обидите и завистта.

Книгата прави смел опит да възпита у най-малките някои важни ценности : контакта с хората, правилното хранене, изслушването и доверието в по-възрастните, чистотата и хигиената, взаимното уважение и разбирателство, разликата между дробро и зло и т.н. 

„Хората не са нещастни, Мукс. Те просто не знаят как да бъдат щастливи по друг начин. Отвикнали са...”

Из „Приключенията на мотовете”


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът