С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Четиво в чевъртък: „Латерна магика” на Ингмар Бергман

12.07.2018

Прозорец към съзнанието на един от най-великите филмови режисьори на нашето време

Четиво в чевъртък: „Латерна магика” на Ингмар Бергман
 © getty

Повод за новото издание на „Латерна магика”, тази удивително визуална автобиография е 100-годишнината от рождението на режисьора.

Написана със завладяваща чувствителност, „Латерна магика” проследява живота на режисьора от детските години в шведската провинция, през работата му в театъра, до триумфите в киното, както и бурните му романтични истории с пет съпруги и няколко любовници.


КАК СЕ ПРАВЯТ АУДИО КНИГИ


Бъргман ридобива световна слава с кинотворби като „Седмият печат”, „Есенна соната”, „Персона”, „Шепот и викове”, „Сцени от един семеен живот”. Сред актьорите, с които работи, се открояват Лив Улман, Биби Андершон, Гунар Бьорнстад, Ерланд Йозефсон.


„ЧЕТЕНЕТО СТАНА COOL, А ВСИЧКО, КОЕТО Е COOL, РАСТЕ И ХУБАВЕЕ“


„Неуспехът има свой особен привкус, горчиво пикантен, препятствията събуждат агресивност, стимулират гаснещите творчески сили. Привлекателна е идеята да се превземе Еверест откъм северозападната страна. И преди да замлъкна завинаги по биологични причини, аз искам да ми се противоречи, да будя съмнения – и не само в мен самия, това и бездруго ми е всекидневие. Искам да съм личност, предизвикваща раздразнение – човек, когото не можеш да поставиш в рамките на привичното.”

В книгата авторът си спомня свои преживявания и състояния чрез поредица от дълбоко лични ретроспекции, документиращи някои от най-важните моменти в историята на киното на XX век, както и личните обсесии на твореца, въвлечен в тях.

8 нови заглавия в книжния свят

Назад Напред

 


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE