С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ELLE чете: "Лара" на Ния Йотова

02.09.2018

Първият роман на младата българска писателка определено ще се хареса на всички жени

Ния Йотова
Ния Йотова © "СофтПрес"

"Емоционална като песен на Queen, хапливо откровена като Кари Брадшоу, многолика като всяка жена, хаотична, като времето, в което израства, и неподправено истинска като самата себе си, Лара е от онези жени, които неизменно привличат вниманието на околните и за които се чудиш – те ли предизвикват съдбата или вселената постоянно поставя на пътя им изпитания и възможности. Този роман е като чифт скъпи дизайнерски обувки с убийствено високи токчета, които един ден виждате на някоя витрина и сърцето ви прескача един удар. И макар че не са нито по джоба ви, нито подхождат на стила ви, ги купувате. Защото искате да сте онази жена с убийствено високи токчета, след която всички се обръщат. Защото го заслужавате." Това пише в кратката анотация на новата книга "Лара" на младата българска авторка Ния Йотова. Е, при такъв анонс, няма как това издание да не предизвика интереса ни. 


НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ КНИГИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ


Оказва се, че книгата определено има с какво да ни заинтригува. В нея се разказва за Лара (разбира се), която има съпруг, две деца, три гардероба с рокли и кратък списък с убеждения, които следва. Но иначе няма задръжки. Тя разказва откровено за детството, за изневерите, за всички свои страхове и многобройни грешки. Тя може да ви ядоса, да ви зарадва, да ви разсмее, но няма как да ви остави безразлични. „Лара“ ще ви преведе през трийсет и девет години от един живот, който се случва между Австралия и България, между дома и офиса, между семейното легло и хотелски стаи в Барселона, между „какво ще кажат хората“ и „какво искам аз“. Ще ви върне назад към годините на „Шатовалон“ и образцовите домове и ще ви накара да погледнете напред с усмивка. И без вина. 

© "СофтПрес"

Авторката на книгата, Ния Йотова, подобно на своята героиня, завършва образованието си в Сидни, Австралия, пътува много и в сърцето си се смята за гражданин на света. Неочаквано, но Ния работи в IT сферата, което й носи голямо удоволствие, точно защото голяма част от работата й е свързана с текст. За своята героиня авторката черпи вдъхновение от заобикалящия я живот. И въпреки че е създаден като роман, „Лара“ може да се чете и като дневник на съвременната жена, която иска всичко.

"Лара" на Ния Йотова вече е в книжарниците от изд. "СофтПрес".

 


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България