С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ELLE чете: Морска царица със сияйни коси пристъпвала омайно край Перник

Петра Денчева • 05.02.2018

Прекарваме най-студения месец от зимата, потопени в сгряващи сърцето истории от всички краища на България

ELLE чете: Морска царица със сияйни коси пристъпвала омайно край Перник
 © Deja Book

Знаете ли, че Добруджа е била владяна от крале? Че над Софийското поле са летели дървени коне! Че морската царица със сияйните коси е пристъпвала омайно край Перник. Че недалеч от Ямбол са живели огнен и воден змей. Че Ботевград е бил дом на върколак, а Търново – на вампир. Че недалеч от Благоевград е живял господарят на котките. Че във Видин се е разхождал сам Господ. Че над Разград са кръжели майстори със сребърни криле... 

„Български народни приказки“ за мит, фолклор и география

Народните приказки на България са пръснати по цялата ни земя, а една книга си поставя задачата да събере някои от най-любопитните. И те съвсем не са само за деца!


         ВЕЧЕ ЧЕТЕМ КНИГИ, ДОКАТО ШОФИРАМЕ, ГОТВИМ И ПАЗАРУВАМЕ!


На страниците ще откриете както редица не толкова известни истории, така и такива, които вече познавате под една или друга форма. Ала всичките сто са разказани по очарователен и завладяващ начин!

„Български народни приказки“ на издателство Deja Book ще успее да ви върне назад във времето. И ще ви помогне да опознаете родината по начин, за който не сте и подозирали – едновременно като мит и фолклор, но също и като география.

Пътешествие през девет страници в десета

Фолклорните мотиви и митичните истории от цяла България в сборника са селектирани и преразказани от българския писател и преводач Слави Ганев. Благодарение на него в книжарниците из страната отново е на дневен ред една по-малко позната, но завладяваща страна на родината.

© Deja Book

Което прави книгата идеалния подарък за всеки повод, пък дори и без такъв. Защото на кой му трябва специална покана да се отправи на неочаквано и неповторимо пътешествие сред родните полета, планини, реки и езера, сред градове и села, а и сред истории за родови корени!


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България