С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Яйои Кусама се превърна в героиня на детска книга

Тереза Восканян • 04.10.2017

Книгата, разбира се, е пълна с точки

Яйои Кусама се превърна в героиня на детска книга
 © The Guardian

Илюстраторът авангардист Елън Уенстейн и кураторът на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк (MoMA) Сара Сузуки публикуваха първата детска книжка. 

Главната героиня на историята е Яйои Кусама  - най-скъпоплатената художничка в света, според Artnet News. 

Уестейн изрисува книгата, а Сузуки написа текста за приключенията на Яйои. Книгата е наречена "Яйои Кусама: От тук до безкрайността" (Yayoi Kusama: From Here to Infinity!).

Авторите получиха помощ от студиото на Яйои Кусама - екипът на художничката консултира илюстратора и писателката, с идеята историята да не е в противоречие с фактите. Според детския роман малката Яйои живее с родителите си в град Мацумото и им помага да отглеждат растения. Един ден тя получава видение и оттогава момичето вижда целия свят в цветни точки - основният мотив в работата на Кусама.

"Направих няколко рисунки и когато бяха одобрени Сара написа текста. След това създадох финалните скици. Аз съм фен на творчеството на Яйои Кусама. Прочетох автобиографията й и си представих себе си на нейното място ", казва Елън Уенстейн.

Книгата "Yayoi Kusama: From Here to Infinity!" вече е налична в Amazon. Цената е 17.96 долара. В книжарниците в САЩ изданието ще се появи на 10 октомври.


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE