С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво да правите на 24 май, ако сте в София

Десислава Найденова-Вичева • 23.05.2019

3 предложения, от които да започнете

Какво да правите на 24 май, ако сте в София
 © istock

Ако сте решили да си останете в София въпреки дългия уикенд и искате по подобаващ начин да отбележите 24 май, имаме няколко предложения за вас:

Посетете Столичната библиотека

Две документални изложби ще са на разположение на посетителите в празничния ден. „България в Европа, Европа в България“ със стари пощенски картички и албуми от цяла Европа, част от колекциите на проф. Михаил Неделчев, представя различни места за отдих и за общуване с водата – плажове, пристанища и градини, както и интересен поглед към определени култове, свързани с исторически личности. В рамките на „Събуждащият книгите“ са включени редки издания на Неофит Рилски, Марин Дринов, Любомир Милетич, както и първи издания на Яворов, Пенчо Славейков, П. Ю. Тодоров, Стоян Заимов, Елин Пелин и Кирил Христов. Повечето от книгите са с автографи. (10:00 ч.-15:00 ч.)

Включете се в литературна разходка на София

Организирана е от Сдружение за градски читални, сборен пункт – пред павилиона на читАлнЯта в Градската градина. Разходката включва посещение на емблематични места в столицата, свързани с българската литературата и с най-важните ни писатели. Има такса, но и преференции. (13:00 ч.-15:15 ч.)

Купете си книга на български автор

Купете за себе си, купете за детето си, купете за приятел. Няма нищо по-автентично от аромата на страниците от хартия и нищо по-вълнуващо от историите, скрити между тях. Можете да изберете нещо, което не сте чели до момента – от класически или от съвременен млад автор. Но можете и за пореден път да се обясните в любов на писателя, който сте готови да препрочитате отново и отново. Изборът е ваш!

42 креативни идеи за домашната библиотека

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE