С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кои книги прочетоха през лятото Вики Петрова, Митко Павлов и Деси Стоянова?

29.09.2015

Тази година Деси имала повече време за четене по време на ТВ ваканцията си

Вики Петрова, Митко Павлов и Деси Стоянова
Вики Петрова, Митко Павлов и Деси Стоянова

Коя книга прочете през лятото?
Виктория Петрова:
Чета много, тази седмица е ред на "Там, където е погребан Орфей" на писателя Илия Троянов и фотографа Кристиан Мурбек. Четох хубава рецензия на Зюддойче Цайтунг. За Балканите е, за траките, за хората тук, за нас.
Митко Павлов: Купих си нещо на Стивън Кинг последно. Мисля, че новият му роман, но все още не ме е вдъхновил и го чета трудно, като напредвам едвам – едвам. Представете си, щом го взех юли, а още съм преди 100-тната страница. Не ме грабна нещо, но го мъча.
Деси Стоянова: Няма такова нещо като най-подходяща книга за лятото. Какво прочетох аз? Наваксах някои пропуски - „Землемория“ на Урсула ле Гуин и „Черната Далия“ на Джеймс Елрой, заглавия, с които не знам как съм се разминала през годините. Преди това прочетох „Скарида“ на Димитър Коцев-Шошо. Беше удоволствие. Най-хубавото е, че тази година за първи път от много време насам можах да отделя повече време за четене през ваканцията.

Ако трябва да направиш подарък на любимия човек коя книга би
подарил/а и защо?
Вики Петрова:
Каквато смятам, че би му харесала.
Митко Павлов: Книга, която не е прочела, разбира се.

Автор: Ирена Късметска, снимка Вики Петрова: ахив ELLE, снимка Митко Павлов: Костадин Кръстев-Коко


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE