С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Музеят на модерното изкуство в Чикаго публикува книга за Върджил Абло

Тереза Восканян • 07.05.2019

Публикацията на книгата ще съвпадне с откриването на мащабна изложба за дизайнера

Музеят на модерното изкуство в Чикаго публикува книга за Върджил Абло
 © prestel_uk

На 10-ти юни в Музея за съвременно изкуство в Чикаго ще бъде открита мащабна изложба, посветена на основателя на марката Off-White и арт директора на мъжката линия на Louis Vuitton - Върджил Абло.

Планирана е и изложбта „Figures of Speech", която ще покаже целия творчески път на американския дизайнер и ще разкаже за всичките му дейности - в модата, архитектурата, музиката, графичния и мебелен дизайн, както и сътрудничество му с други артисти и дизайнери.

Също така, музеят и дизайнерът са подготвили книгата "Върджил Абло: фигури на речта", която ще влезе в продажба през юни.


ЛОГОТО НА OFF-WHITE - КРАЖБА ИЛИ ВДЪХНОВЕНИЕ?


Изданието включва снимки на най-добрите творби на Върджил през последните 20 години, както и есе от архитекта Рем Колхаас, писателя Лу Стопард и куратора Майкъл Дарлинг.

Отделни текстове в книгата са посветени на влиянието на африканската диаспора върху работата му и на това как дизайнерът съчетава в своите творби популярната култура.

Paris Fashion Week Men’s Spring 2019: Off-White

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE