С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ще излиза сериал по книгата на Джоан Роулинг

Тереза Восканян • 15.08.2017

Премиерата ще се състои на 27 август

Джоан Роулинг на представянето на "Вакантен пост"
Джоан Роулинг на представянето на "Вакантен пост" © getty

Сериалът "Strike", който се основава на романите написани от автора на "Хари Потър" под псевдонима Робърт Гелбрейт ще бъде показан по Би Би Си на 27 август.

Новият телевизионен проект разказва историята на частния детектив Корморан Страйк  - ветеран от войната в Афганистан и на лицето, който е преживял трудно детство. Сериалът е базиран на трилогията, в която включва романите "Зовът на кукувицата", "Копринени буби" и "На служба на злото". 

В главните роли са Том Бърк и Холидей Грейнджър.


                                      Джъд Лоу ще играе младия Албус Дъмбълдор


Общата продължителност на историята „Зовът на кукувицата” ще бъде три часа, а следващите  две – „Копринената буба” и „В служба на злото”, се предвиждат по два часа. 

Книгите от поредицата са на българския пазар благодарение на издателство „Colibri”.

 

Том Бърк и Холидей Грейнджър
Том Бърк и Холидей Грейнджър © BBC

Историята: 

Когато супермодел с купища проблеми пада от заснежения балкон на своя апартамент в Мейфеър, богаташкия център на Лондон, всички решават, че става дума за самоубийство. Само брат ѝ не е убеден в това и се обръща към частния детектив Корморан Страйк с молба да разследва случая.

Страйк е ветеран от войната, травмиран както физически, така и психически, а животът му в момента е пълен безпорядък. Това разследване му хвърля спасителен финансов пояс, но цената, която плаща в личен план, е твърде висока: колкото повече дълбае в сложния свят на младия модел, толкова повече се сгъстяват тъмните краски около него и ужасни опасности го дебнат отвсякъде...


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE