С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Заради кого се превръщат във врагове Карл Лагерфелд и Ив Сен Лоран?

Тереза Восканян • 12.08.2017

Ябълката на раздора е бил Жак дьо Баше

Жак дьо Баше
Жак дьо Баше

Мари Отави (френски журналист) подготвя книга за Жак дьо Баше - мъжът, заради когото е дългогодишната неприязън между дизайнерите Карл Лагерфелд и Ив Сен Лоран. Според една от версиите, в началото на 1970 г. Лагерфелд представя на Сен Лоран свия партньор и помощник Жак дьо Баше и дизайнерът моментално се влюбва в него.

Жак има славата на Дон Жуан.Той превръща живота си в истинско произведение на изкуството и с удоволствие "организира хаоса" на парижките нощи през 70-те и 80-те години. 

През същото това време Лагерфелд и Сен Лоран се спречкват и си развалят приятелските взаимоотношения. След известно време алжирецът, заради прекомерната употреба на наркотици и алкохол, се разделя и с дългогодишния си партньор Пиер Берже. 


                                     Музите на Карл Лагерфелд


Работейки върху книгата си Мари Отави се обръща към Кензо Такада, Пет Кливлънд и принцеса Даяна де Бову-Краон, но главната информация за Баше е предоставена от самия Карл Лагерфелд.

Лагерфелд го изобразява като ерудит - невероятен читател, който може да цитира от "Илиада" на Омир до съвремениците си. Също така той е и полиглот, с остър език и добро чувство за хумор. Двамата мъже са били очаровани от титлите и родословието на Баше, който обичал да подчертава своите аристократични корени.


                      За какво е писал Ив Сен Лоран в писмото си до Анди Уорхол?В новия брой

Дъщерята на Стивън Болдуин на корицата на ELLE