С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Елена Ангелова: МОЕТО МЯСТО е Лапландия!

Елена Ангелова • 05.04.2017

„Когато ми е тъжно, се връщам винаги там“, признава красивата адвокатка в новата рубрика на elle.bg за местата, на които си струва човек да се върне отново, и отново

Елена Ангелова в Лапландия
Елена Ангелова в Лапландия © Личен архив

Лапландия. Бяла красота. Истинска приказка в днешния нереален свят.

През деня слънцето изгрява за 3 часа, но нощта те изпълва с невероятни изживявания. Тъмнината те пренася в гора, озарена от северното сияние. Преминаваш през степите, возейки се на впряг от хъскита или управлявайки сам шейна, теглена от елен, който има собствени разбирания за посоката, в повечето случай, различни от твоите.

Отново започваш да вярваш в Дядо Коледа, когато видиш огромния белобрад старец, който те приема в своя таен дом. Красивите Снежанки се усмихват около теб в невероятна пещера, пълна със забавления, а елфите те пренасят отвъд реалността.

Не усещаш студ, сядайки на трон от лед, защото сърцето ти е изпълнено със сбъднати детски мечти. В малка къщичка, пред огъня, сгряващ измръзналите ти ръце, магьосник предсказва бъдещето ти.

Елена със сина си на фона на гигантски снежен човек в Лапландия
Елена със сина си на фона на гигантски снежен човек в Лапландия © Личен архив

Моето място – северен сковаващ студ, чисто бял сняг, невероятна красота, истински усмивки, любвеобилни хъскита, опитомени елени и приказни герои, оживели пред очите ти.

Знам, че имам свое местенце и то е точно на Северния полярния кръг – градчето Рованиеми.

Когато ми е тъжно, се връщам винаги там, даже мисълта за вълшебното място ми дава сили да се усмихна.

Лапландия през погледа на Елена Ангелова

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE