С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Абигейл Сталшмид - една от най-привлекателните цигуларки в света, няма търпение да се върне отново в България

Тереза Восканян • 19.11.2018

Музикант, модел и водещ цигулар на Vivaldi Metal Project, талантливата Абигейл разказва за турнетата си, впечатлението си от Пловдив и за скорошното си завръщане на българска сцена

Абигейл Сталшмид - една от най-привлекателните цигуларки в света, няма търпение да се върне отново в България
 © AbbyStahlschmidt

Целият ти живот е свързан с цигулката. Ти ли избра да станеш музикант или е било нещо поддикнато от родителите ти?

Започнах да свиря на класическа цигулка на 4-годишна възраст - тогава, родителите ми имаха голямо участие в живота ми. Бързо се влюбих в инструмента и в рамките на три години станах концертмайстор на оркестър. На 14-годишна възраст започнах да се интересувам от други жанрове като кънтри и рок. През 15-годишна възраст получих пълна музикална стипендия в Университета UMSL и оттогава не съм спряла да свиря. Това е моята страст.

Трудно ли е да бъдеш успешна млада жена в музикалната индустрия? И каква е цената, която се плаща за всичките часове, репетиции, турнета? 

Най-голямата цена, която плащам, е времето, прекарано далеч от семейството, приятелите и близките. Репетирам и се опитвам да бъде на върха на играта, а това ми отнема време. Това, че съм и професионален модел и пътувам често, за да снимам рекламни кампании, също ме отдалечава от дома. Обичам този живот и разчитам на това, че съм щастливка да имам две големи страсти, които работят в синхрон. Трудно е да си успешен в музикалната индустрия, тъй като зависим от мненето на другите и хората често искат да те променят, но аз наистина вярвам, че ако се придържате към морала, вярванията си, и не правите компромиси с почтеността си и не позволявате на другите да диктуват кой трябва да бъдете или как трябва да звучи това, което правите, то рано или късно успехът сам намиря своя път към вас. Онзи успех, с който най-много искаме да бъдем забелязани в този живот. Онзи успех, който прави промяната.

© AbbyStahlschmidt

Продължаваш ли да търсиш своето звучене? Или вече си го намерила в този микс от рок и класическа музика?

Да, аз постоянно се развивам и се променям. Обичам елементи от толкова много жанрове и моите лични проекти отразяват това. Имам кънтри видеоклип, който в Щатите много се харесва, а рокаджийката в мен работи със страхотна симфонична рок музика. 

Разкажи ни за Vivaldi Metal Project. Как стана водещ цигулар в този проект?

Това е добър въпрос. Записвам за избрани творци, когато имам възможността и се случи така, че записвах за албум на мой приятел, който е член наTrans-Siberian Orchestra и Savatage. Това, съчетано с моя рок инструменталния албум озаглавен The Merge "Subliminal Intent" и видеоклиповете от рок шоута, на които съм изпълнявала, грабна вниманието на лидера на Vivaldi Metal - Мистерия. Получих съобщение, в което той искаше да записвам в негов проект, и всъщност свиря в целия албум на Vivaldi Metal Project. После ме покани да участвам на Световната премиера на техния акустичен спектакъл във Финландия през юли.

Слушаш ли музика, когато не работиш или предпочиташ тишината като начин на релакс?

И двете! Слушам всички стилове музика за вдъхновение и също така ми харесва да се изключвам от света и да се наслаждавам на малкото тихо време, което имам.

© AbbyStahlschmidt

Освен музикалната кариера, също така си и модел. Къде повече се забавляваш на сцената или пред камерата?

Започнах да се занимавам като професионален модел, още когато бях на 14 години и съм много щастлива, че все още съм модел на пълно работно време. Двете кариери за мен вървят ръка за ръка. Обичам ги толкова много. Харесва ми да изразявам себе си пред камерата и също така да мога да се представям на сцената. Музиката има способността да изцелява сърцата и да носи радост. Тя има силата да лекува и променя животи. Няма по-голямо чувство от това. 

Като робтещ модел, имаш ли бюти съвети и трикове, които искаш споделиш с нас?

Тъй като непрекъснато съм снимана, в почивните си дни не искам да нося нищо тежко на лицето си. Нося само тънък слой хидратиращ крем, вместо основа, последвано от малко коректор. Старая се да оставям кожата ми да диша, колкото се може повече. 

Развълнувана ли беше за концерта си в Пловдив?

Нямаше начин да не съм развълнувана за шоуто си в Пловдив! Не само, че свирех в най-величествения римски театър, но и бях на една сцена и изпълнявах с най-талантливите музиканти. Усещането беше просто невероятно! Много скоро оново ще се връщам в България за фотосесия и концерт, който този път ще бъде в София, а концертът ще се състои на 22-ри март. 


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион