С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дара Екимова: „Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби“

Десислава Найденова-Вичева • 02.05.2019

Във видеото към новата си песен „Пробвай се“ тя играе себе си и момиче, което е дотолкова обсебено от главната героиня, че стига до опит за убийство

Дара Екимова
Дара Екимова

Гледахте ли вече видеото към парчето „Пробвай се“ на Дара Екимова? Ако по някаква причина сте го пропуснали, трябва да го гледате веднага. Идеята е на самата Дара, изпълнението се доближава до късометражен филм, а посланието е мощен апел към проблемите на днешните тийнейджъри.

Във видеото Дара играе себе си и момиче, което е дотолкова обсебено от главната героиня, че стига до опит за убийство.

Според талантливата дъщеря на Дими от „Сленг“, самата тя на 16 години, подрастващите са обсебени от социалните мрежи и това ги кара да „мразят“, защото мислят, че другите са по-добри, заради илюзията, която създават самите социални мрежи. Това води до език на омраза и агресия в училище, които не само че оставят траен отпечатък върху психиката на младите хора, но и са много опасни.

„Не трябва да хейтваме, защото това ще ни погуби, а любовта към себе си ще ни спаси. Да харесваме и избираме винаги себе си, това е моето послание в „Пробвай се“.

Автор на текста е самата Дара, музиката е дело на бийтмейкъра на 2018 г. Светлин Къслев, а записът е осъществен в Star Light Records. Зад камерата застава Борил Петров. На живо можете да чуете парчето „Пробвай се“ в Sofia Live Club на 31 май, когато Дара и музикантите Светослав Славков, Станислав Петров-Стенли, Иван Попов, Илия Ранков и Николай Николаев отново ще изпълнят вечните песни на „Сленг“, част от проекта Slang by Dara Ekimova.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE