С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

ФСБ с юбилеен концерт на закриването на Аполония

10.09.2018

Концертът на легендарната група закри 34-тото издание на Празниците на изкуствата в Созопол

ФСБ с юбилеен концерт на закриването на Аполония
 © Аполония

С дългоочакван концерт на сцената на Празници на изкуствата Аполония рок легендите от ФСБ отпразнуваха 40-годишния си музикален юбилей. Така по запомнящ се начин бе закрито 34-тото изключително успешно издание на емблематичното културно събитие.

ФСБ отбеляза 40-годишен творчески юбилей на сцената на "Аполония"
ФСБ отбеляза 40-годишен творчески юбилей на сцената на "Аполония" © "Аполония"

30 концерта, 20 литературни представяния, 10 театрални спектакъла и 4 изложби зарадваха посетителите на Созопол между 31 август и 8 септември. Почетният приз „Аполон Токсофорос“ бе присъден на българския художник Гради Асса. Световноизвестният творец представи едни от най-добрите си творби в Художествената галерия в Созопол редом с Димо Колибаров, Ясен Гюзелев и Стоян Дечев. Художествената галерия беше дом и на редица литературни премиери, сред които „Всички наши тела“ на Георги Господинов, „Балканска рапсодия“ на Мария Касимова-Моасе, „Зелените очи на дявола“ на Здравка Евтимова, „До последен дух“ на Рашко Младенов и „Гласът на тишината“ на Иван Теофилов.

© "Аполония"

Читалище „Отец Паисий“ стана сцена на вълнуващи театрални постановки и кино прожекции на български творби. Акцентите в програмата бяха представленията „Чамкория“, „Лисичета“ и „Пияните“, а сред най-посещаваните филмови заглавия се оказаха „Вездесъщият“, „Посоки“, „Възвишение“ и „Ага“.

Концертите в Амфитеатъра в Созопол също бяха изключително успешни. На сцената излязоха Младежка филхармония „София“, Белослава, Милица Гладнишка, Хилда Казасян, Стенли, Jeremy?, Фолклорен ансамбъл „Странджа“ и Васил Петров с Военния Биг Бенд на Стара Загора.

Младежка филхармония „София“
Младежка филхармония „София“ © "Аполония"

За седма поредна година бяха проведени и превърналите се в традиция срещи „Цената на успеха“. Писателят Георги Господинов, графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов споделиха мислите си за предизвикателствата по пътя към успеха в искрени разговори с модераторите Георги Лозанов и проф. Божидар Манов.

След тазгодишния успех на Аполония, с нетърпение очакваме юбилейното 35-о издание на Фестивала през 2019 г.


 


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE