С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Мадона отново предизвиква обществото с последния си клип

Тереза Восканян • 08.06.2019

Виедото към Dark Ballet e вдъхновено от Жана д'Арк

Мадона отново предизвиква обществото с последния си клип

Последният музикален клип на Мадона за песента ѝ Dark Ballet включва религиозни образи и символи, напомнящи шокиращите ѝ музикални клипове от 80-те и 90-те години.

Новият музикален клип, който Поп кралицата пусна, е част от предстоящия ѝ албум Madame X.

Видеото започва с цитат от Жана д'Арк, "Имаме един живот и го живеем така, както смятаме, че трябва да се живее. Но да жертваш това, което си и да живееш без вяра, това е съдба по-страшна от смъртта". 

В ролята на жената-войн влиза не кой да е, а артистът Мики Бланко, който е един от познатите лица на ЛГБТК обществото. Относно Орлеанската дева, Мадона споделя, "Тя се е сражавала срещу англичаните и е победила. Въпреки това французите са били недоволни. Те я осъждат. Казват, че е мъж, че е лесбийка, че е вещица и накрая я изгарят на клада. Но тя не се страхува от нищо."

Това не е първата песен на певицата, която е посветена на историческата личнст. В албума си "Rebel Heart" от преди три години, Мадона е включила и баладичния сингъл Joan of Arc.

Не можем да гледаме Dark Ballet без да си спомним видеото от 1984 г. за Like A Virgin.

Тогава Мадона е критикувана за явната сексуалност на клипа. Друг пример за критика към обществото е видеото ѝ за Papa Don't Preach издадено през 1986 г., в което се разказва историята na младо момиче, което казва на баща си, че е бременна.

Най-новият ѝ клип завършва с цитат на Мики Бланко, "Аз ходя на по тези земя, черен, гей и ХИВ позитивен, но нито една трансгресия срещу мен не може да бъде по-силна от надеждата, с която живея."

Dark Ballet е свежо доказателство, че Мадона никога не се е страхувала да провокира и да прескача границите. 


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE