С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Без селфита и в Кан

11.05.2015

Филмовият фестивал налага забрана на звездите да се снимат сами на червения килим

Леа Сейду си прави селфи по време на фестивала в Кан през 2014 г.
Леа Сейду си прави селфи по време на фестивала в Кан през 2014 г.

Тази година 68-ият филмов кинофестивал в Кан се очертава да се радели с много традиции. Още в средата на април световните медии цитираха директора на фестивала Тиери Фремо, който зави, че е готов да въведе забрана за „глупавите селфита“ на червения килим. „По-ужасно, отколкото на селфи снимка, не може да изглеждате.“ бяха точните му думи. Причината е проста – задържането на актьорите на червения килим, за да са си направят селфита, забавя програмата, която е разчетена по минути.

На 13 май фестивалът се бъде открит не с филм на известен режисьор, а със социална драма. Откриващата лента е на френската режисьорка Емануел Берко „С високо вдигната глава“ и разказва за трудната възраст на тийнейджъра Мелъни и неговите отношения с държавата и многобройните инстанции. 

Петра Немцова по време на фестивала в Кан през 2014 г.
Петра Немцова по време на фестивала в Кан през 2014 г.

 


В новия брой

Колко е лесно да бъдем щастливи през есента!