С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да отворим вратите на София!

Мария Георгиева • 17.09.2017

Правим го с кадрите на фотографа Темелко Темелков и посланията им

Кадър от изложбата "Вратите на София"
Кадър от изложбата "Вратите на София" © Темелко Темелков

В Деня на София, докато мислим дали расте, но не старее, влизаме в столицата през нейните врати. Буквално! И благодарение на кадрите на Темелко Темелков.

Автопортрет на Темелко Темелков
Автопортрет на Темелко Темелков © Темелко Темелков

Фотографът, с който сп. ELLE реализира едни от най-запомнящите се фото-проекти, в продължение на няколко години фокусира върху street фотографията и по-точно вратите на София.

Част от кадрите "Вратите на София" оживяха и като модна сесия в сп. ELLE през 2016 г.
Част от кадрите "Вратите на София" оживяха и като модна сесия в сп. ELLE през 2016 г. © Темелко Темелков

„Колко много врати, колко много хора минават през тях. Гледам ги и си мисля, че вратите сякаш се крият. Някой ги е надраскал, друг ги е налепил със стикери, кредити, некролози… Вратите сякаш са покрити с мрежа, която ги обезличава, скрива ги, слага им маска. Плетеницата от драскулки по тях ги свързва в един организъм. Всички подминават вратите. Дори когато минават през тях, не ги виждат. Заснех вратите на София, защото искам да покажа къде живеем. Ние толкова сме свикнали с цялата мръсотия и грозота около нас, че това вече не ни впечатлява“, казва Темелко Темелков.

Вратите на София

Назад Напред

„София е мрачна – прилича на грозна старица с червило на устните и руж по бузите“, смята фотографът, който преди година показа вратите на столицата в изложбата #theDOORSofSOFIA.


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE