С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Харви Уайнстийн ще плати 44 милиона долара на своите жертви и кредитори

Тереза Восканян • 25.05.2019

Споразумението ще засегне само гражданските искове срещу продуцента

Харви Уайнстийн ще плати 44 милиона долара на своите жертви и кредитори
 © getty

ЛЕГЕНДАРНИЯТ ПРОДУЦЕНТ ХАРВИ УАЙНСТИЙН УВОЛНЕН ЗАРАДИ СЕКС СКАНДАЛ


Продуцентът Харви Уайнстийн, който е обвинен в многобройни сексуални посегателства и изнасилвания, предложи да сключи сделка със съда и да плати 44 милиона долара. Ако това се случи, тогава 30 млн. долара ще бъдат изпратени на жените, които са подали иск срещу него, кредитори, бивши служители и членове на ръководството на компанията Weinstein, а останалите 14 млн. ше отидат за покриване на съдебните разходи на сътрудниците и подчинените на Уайнстийн.


#MЕTOO: ВСЯКА ТРЕТА ЖЕНА В ЕВРОПА Е ЖЕРТВА НА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ


В същото време споразумението няма да засегне съдебното заседание по наказателното дело срещу продуцента, което е насрочено за септември. Това ще засегне само гражданските искове за тормоз.

Пропомняме, че в края на май миналата година срещу Харви Уайнстийн бяха повдигнати официални обвинения. Няколко дни преди това той доброволно се предаде на полицията в Ню Йорк. Дела срещу него бяха инициирани в Лондон и Лос Анджелис.

 


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE