С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Хю Грант критикува социалните мрежи и тяхното въздействие върху обществото

Тереза Восканян • 16.07.2019

Актьорът би предпочел просто да се отърве от тях

Хю Грант критикува социалните мрежи и тяхното въздействие върху обществото
 © getty

Хю Грант стана новият герой на подкаста My Favorite Episode на списание Variety. В него той говори за отношението си към социалните мрежи и критикува тяхното влияние върху съвременното общество.

"Особено страшен е триумфът на технологиите над демокрацията", заяви британският актьор. "Вие разбирате ли, че президентсвото на Тръмп не би могло да се случи без манипулациите с Facebook? Нямаше да има и Brexit без социалните мрежи. Сега всички хора с достатъчно пари и ресурси имат възможност да манипулират избирателите чрез реклама във Facebook, която се адаптира към интересите на всеки."


КАК НОВИТЕ МЕДИИ НИ ПРОВАЛЯТ В РАБОТАТА


"Просто ще се отърва от социалните мрежи", добави той. "Аз виждам плюсовете и минусите на тяхното съществуване, а за мен негативните точки надделяват над положителните. Преди социалните мрежи имахме напълно прекрасен живот. Или поне бих премахнал анонимността на постовете."

Хю Грант е активен член на движението Hacked Off, което агитира за свободни медии и отговорна журналистика. Сред подкрепящите инициативата е и известният британски актьор и комик Джон Клийз.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE