С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Наоми Кембъл не е била допусната в хотел заради цвета на кожата си

Тереза Восканян • 31.07.2019

Супермоделът разкри в скорошно интервю за неприятния случай

Наоми Кембъл не е била допусната в хотел заради цвета на кожата си
 © getty

Наоми Кембъл наскоро не е била допусната на събитие в хотел във Франция по време на филмовия фестивал в Кан заради "цвета на [нейната] кожа". В разговор с Paris Match тя сподели за „предизвикателствата" на расизма, който е „постоянен“, въпреки увеличеното многообразие в модния свят.

Когато интервюиращият попита Кембъл за нейното наследство и нейният опит като една от най-добрите (и най-първите) успешни черни супермодели в бранша, тя изведе на преден план скорошното събитието в Кан, за да покаже, че расизмът все още е силно разпространен. Кембъл разказа, че мъжът на входа на събитието, на което е трябвало да присъства, ѝ казал, че вече няма свободни места в залата, докато продължавал да пуска други хора.

"Думата "разнообразие" е навсякъде днес, но тя не съществуваше, когато започнах работа като модел. Винаги съм искала хората да се отнасят справедливо. Не вярвайте, че това се случва по само себе си. Предизвикателството е постоянно. Наскоро бях в град в Южна Франция, по време на филмовия фестивал в Кан, където бях поканена да участвам в събитие в хотел, чието име няма да спомена. Човекът на входа не искаше да пусне мен и моята приятелка и заради цвета на кожата ми. Той се престори, че мястото е препълнено. Но остави други хора да преминат. Именно за тези шокиращи моменти ще продължа да изразявам себе си и да искам да съм чута", каза Кембъл пред френската медия. 

В края на миналата година Кембъл за пръв път в своята кариера стана в лице на бюти кампания. Това е до известна степен шокиращо, като се има предвид, че тя от години е една от най-признатите супермодели. Наоми и преди е говорила за дискриминацията, която е изтърпяла като модел, като преди време призна пред Teen Vogue, че редовно се е гримирала за снимки със „собствените си гримове и продукти за коса“, за да попълни пропуските на стилистите.

Наоми Кембъл за Azzedine Alaia

Назад Напред


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE