С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Принцеса Шарлот влиза в британската история след раждането на брат си

Тереза Восканян • 23.04.2018

Една малка стъпка за двегодишната принцеса и един огромен скок за британската монархия

Принцеса Шарлот влиза в британската история след раждането на брат си
 © getty

Принцеса Шарлот влезе в история с раждането на новото си братче, на което майка й Кейт Мидълтън даде живот тази сутрин.

Благодарение на Succession to the Crown Act 2013 (Закона за последователността на Короната от 2013 г.), Шарлот ще бъде първата жена в историята на кралското семейство, която не губи мястото си за трона заради мъжки наследник.


МОМЧЕ Е! КЕЙТ МИДЪЛТЪН РОДИ!


Преди да бъде приет законът,  мъжките наследници изместваха по-възрастните жени от мястото си в последователността за британската корона. 

Новият закон, което се прилага към всички родени след 28 октомври 2011 г., налага наследяване, основаващо се изцяло на рождения ред, а не на пола или джендъра.


ПРИНЦЕСА ШАРЛОТ Е МИНИ КОПИЕ НА ДАЯНА СПЕНСЪР


След Елизабет II принц Чарлз е първият наследник. След това е принц Уилям на второ място, а децата му - Джордж и Шарлот са съответно трети и четвърти в списъка. 

Петият по ред беше братът на Уилям, принц Хари, но той ще бъде изместен на шесто място, тъй като Кейт Мидълтън роди и трето дете на Уилям.

Наследниците на британския трон

Назад Напред


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE