Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Стилистът на "Сексът и градът" с майсторски клас по време на Balkan Fashion Week

Тереза Восканян • 18.05.2017

Ерик Даман ще е един от знаменитите гости на модния форум

Сексът и градът
Сексът и градът  © getti images

Нашумели дизайнери и световни знаменитости пристигат за Balkan Fashion Week - първата седмица на модата проведеда във филмово студио.

Събитието ще се състои в Ню Бояна от 5 до 11 юни като в него са включени 66 филма, сред които ленти за световните брандове Chanel, Gucci, Versace и много други.

Освен филмите в рамките на фестивала, организаторите са предвидили изключително интересни семинари и уъркшопове с участието на едни от най-големите имена в сферата на модата и изкуството от цял свят. 

Носителят на награда Еми за дизайн на костюми, стилист на знаменитостите и моден дизайнер Ерик Даман ще води майсторски клас „Пътуване чрез дизайн”.

По време на курса, дизайнерът ще разкрие модния си подход и шивашките си умения в американските телевизионни предавания като "Билиънс", "Дневниците на Кари", "Клюкарката" и "Сексът и градът". 

Ерик Даман
Ерик Даман © Balkan Fashion Week

Дру специален гост на Balkan Fashion Week ще е внучката на режисьора Ридли Скот, Куба Скот, която е световен топмодел и специален гост на Chanel по време на Парижката седмица на модата през март. Тя ще разкрие техниките в грима като ще наблегне върху абстракцията. играта на цвят и светлина, естетиката и пропорцията. 

По лична покана на Даян Перне по време на кино фестивала ASVOFF в Ню Бояна ще се включи с майсторски клас и авангардният артист Тим Ип.

Той е носител на „Оскар” за най-добра арт режисура за филма „Тигър и дракон“ и  с награда от Британската филмова академия за най-добър дизайнер на костюми.

Основателят на ASVOFF Даян Перне изследва с Ип живота в областта на модата, филма, театъра и изкуството през последните три десетилетия и неговата философия и творческа практика наречена "Нов ориентализъм". 

Мастърклас - моден дизайн, дизайнери и тяхното влияние върху балета и театралния костюм ще води и Марк Хапъл, директор костюми в „Ню Йорк Сити балет".

Той ще разкаже за работата си с модната икона и актриса Сара Джесика Паркър, член на борда на "Ню Йорк Сити Балет", която подкрепя сътрудничеството между хореографи и модни дизайнери.


В новия брой

МоделътJAQUELINE SAPPERT на корицата на сп. ELLE.