С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Звездите над 40 се отказаха от фотошоп в календара на Pirelli

Люба Вангелова • 01.12.2016

Ще имаме ли нови стандарти за красота през 2017?

Звездите над 40 се отказаха от фотошоп в календара на Pirelli
 © Splash

Първите кадри от календара на Pirelli за 2017-та са вече факт. На тях разпознаваме лицата на Никол Кидман, Джулиан Мур, Робин Райт и Ума Търман. В понеделник в Париж бе проведена пресконференция, в която участваха споменатите актриси и фотографът Питър Линдберг.

© Splash

Изборът на първите кадри не е случаен: всички героини са над 40. И това е пряко свързано с концепцията на календара тази година – отхвърляне на култа към младостта и стандартите за красота, които владеят съвременното общество.

Питър Линдберг, Никол Кидман и Ума Търман на пресконференцията в Париж
Питър Линдберг, Никол Кидман и Ума Търман на пресконференцията в Париж © Splash

Родоначалник на тази концепция е Ани Лейбовиц, която в миналото извърши революция, като покани нестандартни лица за календара на Pirelli. Линдберг просто продължи започнатото.

Ума Търман
Ума Търман

„Много по-голямо впечатление прави естествената красота. В този календар исках да утвърдя нов стандарт за красота. Живеем в общество на консуматорство, в което стандартите за красота нямат общо с реалността и реалните жени. Съвременното общество насажда един тип красота – тази, която е свързана с младостта и съвършенството. Мисля, че е време да направим крачка назад и да осъзнаем, че тази идея за красота, наложена на жените отвън, не им помага, а напротив – прави ги нещастни. Исках да се възползвам от платформата, която ми предостави Pirelli, за да отправя нов призив: красотата е повече от това, което сме свикнали да виждаме в рекламата“, заяви Линдбрег.

Джулиан Мур
Джулиан Мур

„Истинската красота не е свързана с възрастта , нито с външността - тя е в смелостта да бъдеш себе си“, добави още фотографът.

Робин Райт
Робин Райт

Означава ли това, че календарът на Pirelli за 2017-та година ще бележи цяла една епоха като минало и ще въведе следваща?

Още: Body Positive: 12 цитата на Кейт Уинслет за това как да приемаме тялото си


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE