С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Честит международен ден на планините!

Тереза Восканян • 11.12.2018

Специално за деня на любимата ни зимна дестинация акцентираме на най-високата точка на Европа!

Монблан
Монблан © iStock

Изкачването до върха Монблан, който е разположен на 4810 м надморска височина, е истинско приключение.

Положителната страна е, че е абсолютно достъпен за туристи. Но това не означава, че предварителната подготовка не е желателна. Изкачванията на любители планинари се организират от хора, които са запознати с всички рискови места и са изчислили подходяща програма за аклиматизация.

Но за да видите Монблан, както се казва, отстрани, или по-скоро от всички страни, ще трябва да се качите на колело. Добре е да се знае, че има специално подготвени пътеки за велосипедисти, които са почистени от дървета и вода. Въпреки това, премахнатите препятствия не правят пътуването до планината по-малко трудно.

И, разбира се, това е перфектното място за любителите на екстремни зимни спортове. Скиорите и сноубордистите отдавна са безусловно влюбени в Монблан. Все пак, тук се намира най-високият лифт в Европа!

Снежни гледки от Монблан

Назад Напред


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион