С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Фламинго, куче водач, фалафел и още нови емоджита от Apple

Тереза Восканян • 17.07.2019

Какви емотикони ще обменяме в най-близко бъдеще?

Фламинго, куче водач, фалафел и още нови емоджита от Apple

Тази есен на клавиатурата на Apple ще има обогатяване в различните категории. В чест на Световния ден на емотиконите, компанията въведе символи, които ще помогнат за допълнително опростяване на текста на съобщенията, ако е необходимо. Актуализациите засегнаха категориите "храна", "животни" и "хора".

На първо място, Apple се погрижи за нашите чувства.

След няколко месеца ще е много по-лесно да се избере перфектната двойка (поне на клавиатурата) в разговор за себе си или за връзка на приятел. Известното емоджи "двойка, държаща се за ръце" вече може да бъде персонализирано - изберете пол, цвят на косата и тонове на кожата. Ще има общо над 75 комбинации, като идеята е подкрепяне на расовото и полово разнообразие.


ЕМОТИКОНИТЕ В ЧАТА ИЗДАВАТ КОЙ ГО БИВА В ЛЕГЛОТО


Също така Apple през септември ще включи към клавиатурата си куче водач, слухов апарат, хора в инвалидни колички и дори протези за ръце и крака.


ИЗГУБЕНИ В ПРЕВОДА, МЕЖДУ ПЪЛНИЯ И КРАТКИЯ ЧЛЕН, НАСРЕД МОРЕТО ОТ ЕМОТИКОНИ


За всеобщата забава ще има и емотикони като вафли, чесън, фалафел, масло, ленивец, фалминго и т.н. 

 


В новия брой

Мария Илиева на корицата на новия брой на ELLE