С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Имаме си „Малко градско кино“ в София

Мария Георгиева • 13.03.2018

Пилотният проект на „Почисти и разкраси с Cif“ е част от мащабна инициатива, която има амбицията да превърне 3 места в България в градски шедьоври

Новото „Малко градско кино“ в София
Новото „Малко градско кино“ в София

Не просто да почистим, а и да преобразим кътче от градската среда – с това определено ни вдъхнови кампанията „Почисти и разкраси с Cif“ тази година, като ни представи пилотния проект „Малко градско кино“ в София. Или по-точно резултата – истински градски оазис, в който е превърнат стария и обсипан доскоро с боклуци алпинеум в Княжеската градина (срещу Спортната палата в подлеза на бул. „Васил Левски“ и ул. „Ген. Гурко“).

Изчистено и напълно преобразено – с дървен декинг на площадката, обособена като малка градска сцена, и изписване на ключови послания, свързани с историята на Княжеска градина на няколко от стълбите, новото градско пространство е с идеята да функционира и като кино на открито. То е резултат от усилията на Cif и сдружение „Трансформатори“, подкрепени от Столична община, район Средец. На официалното му откриване първите артисти на сцената бяха момчетата от брейкденс групата “X Energy Crew”, а първата прожекция – документалният филм „Призрачната планина“, разкриващ сюреалистичната картина на изоставените лифтове на Витоша и ентусиазма на шепа скиори, които всяка зима се завръщат по склоновете, вдъхвайки живот на планината.

Откриването на "Малко градско кино" в София

Назад Напред

За щастие „Малко градско кино“ в София няма да е първият и последен проект от кампанията! Инициаторите на кампанията имат амбицията да внесат не само промяна в градската среда в цяла България, но и в съзнанието на хората да се грижат за нея. В рамките на инициативата ще бъдат почистени и трансформирани още 3 локации в различни точки на страната, избрани чрез директно гласуване на онлайн платформата cifcleans.bg. Сайтът дава възможност на всеки желаещ да качи снимка на място в България, което иска да бъде почистено и трансформирано в градски шедьовър, както и да гласува за вече предложените такива места. Периодът за гласуване е от 12 март до 23 април тази година. В края на кампанията официално ще бъдат обявени 3 места, избрани чрез гласуване, които ще бъдат трансформирани така, че да се превърнат в оживени, притегателни зони от градската среда.


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България