С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Каква ще е темата на Met Gala 2019?

Тереза Восканян • 10.10.2018

И кои ще са звездите на моднто събитие на годината

Каква ще е темата на Met Gala 2019?
 © getty

Изложбата "Небесни тела: мода и католицизъм" в музея Метрополитън все още не е закрита, но ние сме готови да обсъдим подробностите за следващата Met Gala.

Според "Ню Йорк Таймс" главната тема на звездното парти през 2019 ще бъде "Камп: Бележки по модата", вдъхновена от есето на Сюзън Сунтаг "Бележки относно кемп" (1964 г.). В своята работа, култовата американска писателка използва термина "камп", за да опише "любовта към преувеличението и комбинация от висшето изкуство и вулгарното като изразително средство".

Самият Умберто Еко също има посветена работа на тема "камп". Той описва този феномен така: "Камп измерва качеството не на красотата на обекта, а на степента на неговата изкуственост и стилизиране и се дефинира не само като стил, а като способност да възприема други стилове. В един камп трябва да има известно преувеличение и известна маргинализация (може да се каже: "Това е прекалено добро или твърде сериозно, за да бъде камп"), както и някаква вулгарност, дори, ако е представено рафинирано."


ВАТИКАНА ЩЕ ЗАЕМЕ 50 ЕКСПОНАТА ЗА MET GALA


Съдейки по художественото описание, темата е невероятно цветна и луда. И звездите и дизайнерите ще се имат възможността да си поиграят с идеи и избор на визии. 

Но това не са всички новини. За събитието избраха три примерен персонажа, които винги бутат границите на модата: Лейди Гага, Хари Стийлс и Серена Уилямс. Тази година "господарките" на вечерта бяха Риана и Амал Клуни.

Изложбата ще включва около 175 експоната - мъжко и дамско облекло, скулптура, живопис и графика.

"Камп: Бележки по модата" ще бъде открит на 9 май 2019 г. и ще продължи до 8 септември. Met Gala, традиционно, ще се проведе няколко дни преди откриването на изложбата - 6 май.

По червения килим на Met Gala 2018

Назад Напред


В новия брой

Корицата на ELLE България с ексклузивна сесия и интервю в броя със Селин Дион