С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кой ще е цветът на 2019 според Pantone

Тереза Восканян • 06.12.2018

След ултравиолетовото дойде редa на живия корал

Кой ще е цветът на 2019 според Pantone
 © Pantone

Pantone определиха главния цвят на следващата година и тoй се нарича "жив корал" ("Living Coral").

Според изследователския център, този общителен и енергичен нюанс символизира "желанието за самоизразяване".

"Цветът е нашата универсална призма, чрез която възприемаме, както естествената, така и дигиталната реалност и това е особено вярно за живите корали", каза Литрис Исман, изпълнителен директор на Института за цветове на Pantone.

© Pantone

"Като се има предвид, че потребителят е по-нетърпелив да комуникира с хората от всякога, хуманните и окуражителни качества на приятелския, оживен коралов Pantone докосват чувствителността ни".

"Цветът обогатява и повлиява как възприемаме живота. Цветът, който олицетворява празнуването на живота, както и енергията и грижите в същото време, Pantone 16-1546 отново потвърждава, че цветовете са в състояние да въплъщават нашия колективен опит и да отразяват това, което се случва в глобалната култура в определен момент ", добавя вицепрезидентът на Pantone Лори Пресман.

© Pantone

 


В новия брой

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България