Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Лагерфелд нарисува карикатура на Меркел заедно с Хитлер

Тереза Восканян • 12.10.2017

На 14 октомври в притурката към немското месечно издание Frankfurter Allgemeine Zeitung ще се появи скица на творческия директор на Chanel Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд
Карл Лагерфелд © getty

Frankfurter Allgemeine Zeitung е либерално консервативно издание с най-голяма циркулация от всички немски вестници, които се продават в други страни.

Цветните восъчни пастели на Лагерфелд изобразяват очертанията на Адолф Хитлер във военна униформа. Според скицата лидерът на нацистите благодари на канцлера Ангела Меркел, че му позволява да царува в Германия, дори и неволно. На снимката Меркел притиска ръцете си към устните си, без да очаква такъв обрат на събитията.

В горния ляв ъгъл на скицата думите "Благодаря Ви много, че дадохте на моите потомци места в парламента" са написани в червено.

По този начин дизайнерът изразява своето отношение към представителите на крайно десните партии в германския парламент. Те разполагат с места за първи път от 50 години.


ЛАГЕРФЕЛД ПОЛУЧИ ПРИЗНАНИЕ ОТ КМЕТА НА ПАРИЖ


Лагерфелд обвинява Меркел за това - канцлерът реши да остави повече от един милион бежанци в страната. Според дизайнера те добавиха гласовете към алтернативата на крайно десните партии в Германия ("Алтернатива за Германия"). Припомняме, че Меркел спечели 13% от гласовете и нейната партия стана третата по големина във Федералното събрание на Германия.

"Аз не съм на себе си! Надявах се, че в живота ми това никога няма да се случи отново. Срамувам се от Германия ", казва Карл Лагерфелд, израснал по време на управлението на нацистката партия в Германия.

Карл Лагерфелд не гласува в изборите, но от 2013 г. рисува политически скици за ежемесечника Frankfurter Allgemeine Zeitung.


В новия брой

Топмоделът Анна Селезньова на корицата на ELLE