Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

„NO PLASTIC“ - Грийнпийс спуснаха 50-метров банер от Аспаруховия мост

10.08.2017

Екозащитниците  използваха посещението на ветроходния кораб „Rainbow Warrior“ във Варна, за да отправят призив към цялото общество

„NO PLASTIC“ - Грийнпийс спуснаха 50-метров банер от Аспаруховия мост

Физическото поставяне на банера се осъществи от активисти-катерачи, които имат дългогодишен опит с подобни смели прояви навсякъде по света.

Акцията  се проведе паралелно с посещението на световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow Warrior“ във Варна. С риск за своето здраве и сигурност, в нея се включиха представители на повече от 10 националности, сред които България, Австрия, Чехия, Гърция, Швейцария, Германия, Латвия, Норвегия, Унгария, Полша, Турция, Израел и Словакия.


                          Rainbow Warrior на Greenpeace пристига в България през август


Инициативата бе вдъхновена от националната кампания „Свободни от пластмаса“  на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“, която цели да привлече вниманието на обществеността и да ограничи употребата на пластмаса за еднократна употреба.

През последните десетилетия пластмасата се е превърнала в неразделна част от ежедневието ни, заради нейната лекота, ниска цена, дълготрайност и способността ѝ да приема всякаква форма. Прекомерната ѝ употреба обаче е продиктувана от погрешното схващане, че е по-хигиенична и по-евтина от други материали. Много малко от ежедневно изхвърляната от нас пластмаса е използвана действително поради хигиенични причини, а истинската цена, която плащаме за околната среда не е включена в сметката.


                         Джеръми Айрънс с послание в бутилкаВ новия брой

Топмоделът Анна Селезньова на корицата на ELLE