С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Почина Анна Харви - стилистката на принцеса Даяна

Тереза Восканян • 11.10.2018

За смъртта на 74-годишната редакторкционна директорка на Vogue съобщи британското издание на модното списание

Почина Анна Харви - стилистката на принцеса Даяна
 © OLIVER HARVEY

Стана известно за смъртта на Анна Харви - бившата лична стилистка на принцеса Даяна и редакторцинен директор на Vogue. 

Харви започва кариерата си в Harper's & Queen (сега Harper's Bazaar), където заема длъжността младши редактор мода и работи с Анна Уинтур. След това се премества в издателство Condé Nast и става моден директор на списание Brides.

Харви също така работи за Tatler и за британския Vogue, където по различно време е моден директор и главен редактор. Докато работи във Vogue, тя се превръща в личен стилист на принцесата на Уелс.

През 1997 г. Харви получава позицията редакционен директор на изданието и участва в стартирането на Vogue в Русия, Гърция, Португалия, Турция, Индия и Украйна.

През 2016 г. тя издава стайл книга на тема "Timeless Style: Dressing for the Rest".

Ръководителят на Condé Nast, Джонътън Нюхауз, отбеляза, че за него Харви е един от най-големите редактори на Vogue. Според него тя е имала неповторим вкус и е успяла да "съживи" страниците на списанието.

За смъртта на Анна Харви съобщи Vogue UK.

56 от най-легендарните визии на Принцеса Даяна

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE