С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Почина Карло Бенетон, съосновятелят на бранда Benetton

Тереза Восканян • 11.07.2018

Най-младият от братята Бенетон почина на 74-годишна възраст

Почина Карло Бенетон, съосновятелят на бранда Benetton

В италианския град Тревизо, след шест месечна борба с рака, почина Карло Бенетон, най-младият от семейството на основателите на марката Benetton. Той беше на 74 години.

Карло основава групата Бенетон през 1965 г. заедно с братята си Лучано и Жилберто и сестра им Джулиана.

До 2013 г. той участва в индустриалните стратегии и производството на компанията. През същата година той подава оставка като заместник-председател на борда на Benetton. Освен това Карло ръководи няколко големи италиански и чуждестранни компании, свързани със селското стопанство.

Брандът на братята Бенетон е в своя пик между 1982 и 2000 г. с шокиращите рекламни кампании на фотографа Оливиеро Тоскани. Една от тях е тази, която показва тъмнокожа жена, която кърми бяло дете.

Въпреки това, United colors of Benetton не успява да влезе в крак със съвременния моден бизнес и да се конкурира с бързата мода и от началото на десетилетието марката тръгва стремително надолу. 

Това принуждава един от братята - 83-годишния Лучано Бенетон, да се върне на стария си пост през ноември миналата година, за да изправи на крака бранда. 


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE