С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Първите две големи дарения за Нотр Дам идват от света на модата

Десислава Найденова-Вичева • 16.04.2019

Започва акция по възстановяването на Парижката „Света Богородица“

Първите две големи дарения за Нотр Дам идват от света на модата
 © istock

„Всички погледи се устремиха към върха на църквата. Пред тях се разкри необикновена гледка. На най-горната галерия, по-високо от централната розетка, гореше буен огън, чиито пламъци се възвисяваха между двете камбанарии, обкръжени с вихър искри — огромни, буйни и яростни пламъци, късове от които излитаха заедно с пушека, носени от вятъра. Под огъня, под тъмната балюстрада с изрязани огнени трилистници, двата капчука, две чудовищни уста, бълваха безспир огнения дъжд, чиито сребристи струи се открояваха на тъмната долна част на фасадата.“

Това е написал Виктор Юго в романа си. Ние обаче няма да спекулираме предрекъл ли е или не пожара на катедралата. Предпочитаме да споделим с вас добрите новини.

За възстановяването на един от най-големите френски символи ще е необходимо много време, а и средства. Добрата новина е, че процесът вече е стартиран. Първите две големи дарения идват от света на модата.

Първото, в размер на 100 милиона евро, е направено от Франсоа Анри-Пино. Той е съпруг на Салма Хайек и изпълнителен директор на когломерата Kering, под чиято шапка са марки като Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta и др. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

As many others I’m in deep shock and sadness to witness the beauty of Notre-Dame turn into smoke. I love you Paris. Comme beaucoup d’autres, c’est avec effroi et tristesse que je regarde la beauté de Norte-Dame partir en fumée... Paris, je t’aime ! #notredame #paris

Публикация, споделена от Salma Hayek Pinault (@salmahayek) на

 

Reuters съобщава и за следващия голям дарител – френският милиардер Бернар Арно. Сумата, с която той ще допринесе за реконструкцията на Нотр Дам, е 200 милиона евро. Арно е собственик на LVMH – компанията, обединяваща брандовете Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Chaumet, Moët & Chandon, Hennessy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Инстаграм пост модният гигант Dior нарече катедралата един от най-иконичните паметници на Париж, чиято красота въпреки всичко ще остане недокосната. ELLE Франция също се присъедини към изразите на съпричастност.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Публикация, споделена от ELLE (@ellefr) на

 

Социалните медии буквално са наводнени от снимки на Нотр Дам, със и без пламъци. Ние подбрахме за вас някои от най-красивите фотографии на Парижката „Света Богородица“. Иска ни се да вярваме, че някой ден тя отново ще изглежда по този начин.

Красотата на Нотр Дам

Назад Напред


В новия брой

Не сме идеални! Но в това ни е чарът