С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Темата на Met Gala 2020 е вече известна

Десислава Найденова-Вичева • 08.11.2019

С препратка към Вирджиния Улф

Темата на Met Gala 2020 е вече известна
 © getty

След тазгодишния camp („Camp: Notes on Fashion“), който провокира звезди като Лейди Гага да покажат за пореден път как се краде шоуто, всички бяхме любопитни да видим какво ще подготви Музеят на изкуството „Метрополитън“ за догодина. Е, темата на Met Gala 2020 е вече ясна.

Догодина MET празнува своята 150-годишнина и може би съвсем естествено темата ще е свързана с времето. И още по-точно, събитието ще празнува времето! Традиционната изложба ще изследва връзката между времето и модата.

Най-смелите модни записки от Met Gala 2019 г.

Назад Напред

„Модата е неразривно свързана с времето. Тя не само отразява и представя духа на времето, но и се променя и развива с него“, каза Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите към МЕТ.

Изложбата ще бъде открита на 7 май 2020 г. и ще носи името „About Time: Fashion and Duration“. Ще бъдат представени 160 модела дамска мода, обхващащи периода от 1870 г. до 2020 г. Освен облеклата ще бъдат изложени и часовници, част от колекцията на МЕТ. По стените ще има и откъси от произведения на Вирджиния Улф. Нейни творби, както и теории на френския философ Анри Бергсон са ползвани като източник на вдъхновение за изложбата. Ново произведение на Майкъл Кънингам, автор на „Часовете“ (роман, вдъхновен от Улф), също ще бъде включено.

Какво облякоха мъжете за Met Gala 2019

Назад Напред

Балът ще бъде на 4 май 2020 г. Освен от Ана Уинтур ще бъде домакинстван от Ема Стоун, Мерил Стрийп, Лин-Мануел Миранда и Никола Геские (Louis Vuitton). Нямаме търпение да видим какви интерпретации на тема „време“ ще ни покажат най-отбраните звезди на планетата.


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE