С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

В Деня на любовта Памбос Агапиу ни учи на САЛСА (ВИДЕО)

Тереза Восканян • 14.02.2018

"Начинът, по който жената танцува, казва много"

В Деня на любовта Памбос Агапиу ни учи на САЛСА (ВИДЕО)

По случай двойния си рожден ден, този на танцовата си школа Pambos Dancing Center и своя - на 13 февруари, шармантният хореограф от Кипър се съгласи да ни обясни повече за магията на танца и да ни покаже най-основните стъпки на салсата. 

Според него, танците по двойки дават лекота в движенията и в общуването между влюбените. По своята същност тя е флиртуващ танц. Ролите в салсата ни връщат в едно друго време, където мъжът е водещ, а жената обикновено следва. Някои могат да сметнат това за остаряло, но според Памбос е освежаващо.

Прочетете какво още сподели с нас харизматичният Памбос. 

 

ELLE: Кои танци разкриват сексапила на жената?

- Мелодията в бачата е много красива и романтична, изпълнява се от акустична китара. Танцът и музиката идват от Доминиканската република, танцува се по двойки, телата са долепени. На 4-ия и 8-я такт има едно характерно повдигане на ханша, жената е плътно до мъжа, той не я изпуска по време на целия танц. Движенията са много чувствени и въздействащи, наелектризиращи.

ELLE: Кои са движенията, които действат като афродизиак на мъжа?

- Цялата композиция на женското тяло действа като афродизиак, пропорцията, извивките, стойката, походката – всичко разказва за жената. Ако мъжът умее да чете, ще разбере за нейния темперамент и не само... Начинът, по който жената танцува, казва много…

ELLE: Как танците успяват да оформят секси тяло?

- Жените, които танцуват изглеждат особено магнетично, излъчват една подчертана грация. Танците провокират жените да работят върху цялостната си визия, дори променят гардероба си, започват да се гримират, стават по-женствени и привлекателни. С танците тялото придобива една характерна гъвкавост, стойката и походката се променят.

Салсата е невероятна кардио тренировка за цялото тяло. С няколко пъти танци седмично можете лесно да моделирате тялото си, докато се забавлявате. Освен това салсата предлага разнообразие и можете да избирате различни салса стилове, за разлика от рутинните тренировки във фитнес залата. Ако научите основните стъпки и принципи на салса, лесно можете да се пренасочите към по-атрактивните – New York, Miami или LA стил.

ELLE: Могат ли танците да ни разкрепостят в леглото?

- Мога да кажа, а и жените ще го потвърдят, че танцьорите са най-добрите любовници. Танците със сигурност подобряват интимното общуване и начина на правене на любов.

Салсата е енергичен танц и овладяването му учи двамата танцуващи какво да правят с телата си и как да ги контролират. Танците допринасят мъжете и жените да се чувстват по-освободени в движенията си не само на дансинга. Сложността на стъпките в салсата помагат да се подобри сръчността и координацията. А това ще се отразява успешно на всички останали физически аспекти от живота ви, що се отнася до рефлекси и време.

ELLE: Защо обувката с висок ток е задължителна при спортните танци?

- Жената с обувки на ток е по-секси и мисля, че всички мъже ще ме подкрепят, дори и тези, които не танцуват. Обувките с ток придават секси линия на крака, подчертават го и го удължават. А дизайнът на обувките за танци е много специален. Изработват се от специален плат, токът също е от плат, за да не уморява. Подметката е от велур, за да позволява ма дамите да се плъзгат и въртят свободно на дансинга.

ELLE: Как да подберем подходящата музика?

- Зависи от момента и от вкусовете на танцуващите, от целта на танца… Има чудесни салса романтики.

ELLE: А, кой е най-горещият танц за съблазняване?

- Най-горещият танц за съблазняване е кизомбата, наричат го още танца на любовта. Музиката тук само се чувства и не толкова се слуша. Движенията са много интимни и близки, бавни и плавни. Захватът на мъжа е плътен, почти не позволява на жената да мръдне, той води и доминира в танца, а жената трябва да му се довери изцяло. Бедрата и гърдите са допрени, слепоочията също. Танцува се на автентична африканска музика. Кизомбата води началото си от Португалия и Ангола.

ELLE: А, за колко време можем да се научим на салса?

Колкото време е нужно да се научи един език, толкова е нужно и за салса, защото салсата е езикът на тялото. За един месец можете да усвоите основните движения, ако танцувате всеки ден. Едни хора учат за месец, други за три, но в крайна сметка всички се научават

ELLE: Каква обстановка е необходима за чувствената салса?

 - Лунна светлина на брега на морето или свещи, ако сте в града. Енергията на двамата танцуващи създава обстановката.


Вижте видеото заснето в ART STUDIO ALLURE, в което Памбос показва основните стъпки в салсата: В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE