С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вишнев цвят за старт на седмицата

23.03.2015

Заредете се с позитивни емоции от кадрите с вишневи цветове

Вишнев цвят за старт на седмицата
 © BGNES

Пролетта е тук! Тази новина е достатъчна, за да започне денят ни и седмицата ни по най-добрия начин, но ние се наслаждаваме и на гледката на цъфналите вишни в Изтока. 

В събота в Япония официално започна сезонът на цъфтежа на сакурата - далекоизточен сорт вишни, превърнал се в един от символите на Страната на изгряващото слънце, а в понеделник цъфти и токийската сакура.

Според японските метеоролози явлението в Токио е започнало с два дни по-рано от обичайното. Това се дължи на топлото време. 

Сакурата е типичен представител на растителния свят в Хималаите и Източна Азия: Китай, Корея и Япония. В Страната на изгряващото слънце възхитителното отношение пред сакурата чрез съзерцание и любуване на цветовете ("ханами") е широко разпространено: всяка година се проследява движещият се на север фронт на цветовете. 

На северния остров Хокайдо вишната ще се отвори чак към средата на май.

Насладете се на красиви кадри с цветове на вишневи дървета от Вашингтон (миналогодишен цъфтеж през април) и от Япония. 

Цъфтежа на вишневи цветове

Назад Напред


В новия брой

Алекс Петканова с малкия Габриел на корицата на новия брой на ELLE