С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

VIVACOM регионален грант подкрепи 13 проекта

Велина Василева • 02.03.2018

Иницативата се осъществява за трета поредна година

Организациите, спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант
Организациите, спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант  © VIVACOM

На специално събитие VIVACOM обяви 13-те проекта, които печелят финансиране в третото издание на VIVACOM Регионален грант. С програмата телекомуникационната компания подпомага развитието на регионите в България и стимулира участието на местните общности, като предоставя грантово финансиране на граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини от цялата страна, за да осъществят проекти на местно ниво. Инициативата се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право, а общата сума, отпусната за реализацията на проектите в третото издание, е 60 000 лв., като максималният грант за проект е 5000 лв. Освен финалистите, тази година още два проекта, кандидатствали за подкрепа в програмата, получиха специални награди от VIVACOM извън първоначално обявения бюджет.

В третото издание на проекта кандидатстваха 329 проекта на граждански организации от 27 области в страната като 59 от тях са посветени на общности в села.

В журито, оценило проектите, бяха журналистиката от БНТ Мария Чернева, радио водещата Ива Дойчинова, управляващият директор на издателство Colibri Жаклин Вагенщайн, създателят на сдружение „Българска история“ Иван Кънчев и директорът на Българския център за нестопанско право Надя Шабани. Три са основните критерия, по които те са определили победителите в надпреварата за грантовете: общодостъпна полза от реализирането на инициативата или решаването на проблем за конкретна общност от хора, въвличане на местната общност и новаторство.

Инвестицията на VIVACOM Регионален грант от трите издания е общо 172 000 лв., от които 50 000 лв. са отпуснати през 2015 г. в подкрепа на 11 проекта, 62 000 лв. през 2016 г. в подкрепа на 13 проекта и 60 000 лв. през 2017 г. в подкрепа на нови 13 идеи.

За повече информация влезте на www.vivacom.bg


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени