Преминете към основното съдържание

Всичко, което ни е известно за Met Gala 2018

Детайли около едно от най-красивите и тържествени събития в модната индустрия
© getty

До бала на костюмния институт, който традиционно събира цялото висше общество в музея Метрополитен в Ню Йорк, остава по-малко от месец. В очакване на събитието ELLE събра всичко, което е известно за предстоящото голямо тържество.

ДАТА

Всяка година Met Gala се провежда на първия понеделник на месец май. Тази година тя се пада на седми май.

ТЕМА

Темата за бала винаги се определя от изложбата, която се открива веднага след великолепната вечер. Тази година тя е с тема "Божествени тела: Модата и католическото въображение" - куратор на изложбата ще е Андрю Болтън, който посети Ватикана няколко пъти, за да преговаря с Католическата църква за всички детайли. Така че, в допълнение към тематичните тоалети ще видим и работи на Коко Шанел, Джон Галиано, Кристобал Баленсиага и други дизайнери. На изложбата ще бъде представена 40 предмета от декоративното изкуство от Ватикана, например, детайли от одеждите на папата, които никога преди това не са показвани извън Италия.


ВАТИКАНА ЩЕ ЗАЕМЕ 50 ЕКСПОНАТА ЗА MET GALA


ДРЕСКОД

Както вече споменахме темата на изложбата определя и дрескода за събитието. Организаторите на бала очакват гостите да се появят в подходящи визии и вместо "голи" рокли да заложат на затворени модели до земята изработени от кадифе или коприна, богато украсени с кристали, дантели или бродерии. Очакваме много известни личности да предпочитат тоалетите на Dolce&Gabbana - дизайнерската дуо често залага на религиозни теми.

© getty


ВЕЧЕ 600 ЧАСА СЕ ТРУДЯТ НАД РОКЛЯТА НА БЛЕЙК ЛАЙВЛИ ЗА MET GALA


ГОСТИ

По данни от Forbes на миналогодишната Met Gala са посетили 550 души. Традиционно, краткият списък на гостите на събитието включва холивудски звезди и популярни личностни от модна индустрия. Тази година се очакват Бионсе, Кейти Пери, Кендал Дженър, Прянка Чопра, Блейк Лайвли, Селена Гомез, Зендая и други.


АМАЛ КЛУНИ И РИАНА ЩЕ СА ВОДЕЩИТЕ НА MET GALA 2018


ВОДЕЩИ

Тази година водещите ще са три - Амал Клуни, която ще е втора година присъстваща на бала, една от най-обсъжданите гости на събитието - Риана, както и Донатела Версаче, която не е пропуснала нито една Met Gala през последните 15 години.

Още по етикети

стил , звезди , Met Gala
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser