С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

За да бъдете лидер в света на модата, но и не само: с ELLE в Мадрид, Париж и Кеймбридж

Десислава Найденова-Вичева • 20.09.2019

През февруари 2020 г. стартира образователна програма, организирана съвместно от ELLE, MIT Sloan Executive Education и Mindway

За да бъдете лидер в света на модата, но и не само: с ELLE в Мадрид, Париж и Кеймбридж
 © istock

В света на модата има брандове, които са изписали имената си с красиви главни букви. ELLE е един от тях. А сега имате възможност да попиете знания и опит от изявени личности, избрали го за свой професионален и творчески път.

През февруари 2020 г. стартира образователна програма, организирана съвместно от ELLE, MIT Sloan Executive Education и Mindway. Предназначена е за модни и луксозни брандове, като поставя фокус върху иновативността и лидерството. Разделена е на три модула, които ще разгледат различни сектори от модната индустрия и ще се проведат на три различни локации.

Мадрид, 8-15 март 2020 г.: Бърза мода и премиум брандове

© istock

През последните години Испания се утвърди като лидер в модната индустрия с новия си бизнес модел, наречен бърза мода. Успя да покаже и докаже, че модата и добрият вкус могат са постижими и достъпни за всякакви бюджети. Този първи модул в Мадрид ще позволи на участниците да научат от първа ръка какво прави Испания световен лидер в бранша и особено в полето на логистиката и дистрибуцията.

Париж, 19-26 април 2020 г.: Висша мода и луксозни брандове

© istock

Париж е лидер на пазара в областта на креативността, дизайна и тенденциите, които оформят световната модна индустрия. Дом е на легендарни марки за висша мода и луксозни стоки с дългогодишна история. Този модул ще проучи ролята и въздействието им върху индустрията. Ще бъде засегната и темата за мястото на технологиите в модата.

Кеймбридж, Масачузетс (База на MIT Sloan), 1-5 юни 2020 г.: Иновации

© istock

В базата на Масачузетския технологичен институт участниците ще се съсредоточат върху стратегиите, иновациите, маркетинга, взимането на финансови решения и оперативната ефективност в дигиталния свят.

И понеже ELLE е замесен, предстоят много вълнуващи срещи и изненади. Припомняме, че минали издания на програмата са включвали посещения в архивите на Dior, където могат да бъдат видяни оригинални скици на Кристиан Диор, както и посещения в шоурума и ателието на Louis Vuitton.

Програмата комбинира няколко различни типа интеракции: лекции, разглеждане на казуси, кръгли маси и интервюта, проекти за действие, бизнес симулации, колаборативни групи. Предлага се възможност за избор между два вида обучение: хибридно (онлайн и на място) и онлайн. За кандидатстване се попълва специална онлайн форма, към която е необходимо да бъдат представени CV, мотивационно писмо, копие от личен документ. С кандидатите ще бъдат провеждани и интервюта. Завършилите програмата получават сертификат. За повече информация: тук.


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE