С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

N°5 L’EAU е лицето на Chanel N°5 днес

22.11.2016

Лили-Роуз Деп е олицетворението на парфюмната революция на марката

N°5 L’EAU е лицето на Chanel N°5 днес

Дръзко е да посегнеш на легенда, а когато това е Chanel N°5, граничи с безумие. Въпреки това подобна смелост буди у нас възхищение и ни провокира на всички нива.

Легендата Chanel N°5 вече тече във вените на новото поколение, олицетворение на което е Лили-Роуз Деп. Това е не просто нова икона, това е нов прочит на историята на Chanel. Видеото на кампанията е истинска наслада за смелите бунтари в света на красотата. Обърнете внимание на кадъра, в който Лили-Роуз развява френския флаг на барикадата – да, това е революцията на Chanel.

Парадоксите на Chanel са това, което движи модната къща и са част от иконичния образ на марката. Виждаме ги в избора и на новото лице на N°5 L’EAU. 17-годишната Лили-Роуз Деп е дъщеря на друго легендарно лице на Chanel – майка й Ванеса Паради участваше в кампанията на парфюма Coco през 1991 г. Същите широко отворени очи като тези на баща й Джони Деп, но и нацупени устни като тези на майка й, Лили-Роуз е младото лице на Chanel N°5 L’EAU. Както Коко Шанел е открила женствеността в мъжките дрехи или луксът в семплостта, така днес парадоксално или не младото поколение буквално идва на смяна на предишното. Лили-Роуз буквално играе с парадоксите – задава въпроси и дава отговори, уязвима, но и непобедима... Неслучайно слоганът на кампанията за Chanel N°5 L’EAU е
#YOUKNOWMEANDYOUDONT.

Парадокс е, че безстрашното младо момиче завинаги остава във всяка жена.

Освен Лили-Роуз лицето на младото поколение е и парфюмеристът Оливие Полж, създал Chanel N°5 L’EAU - син на Жак Полж. Жак е третият поред парфюмер, работещ за Chanel, след Ернест Бо, на когото лично мадмоазел Шанел възлага създаването на първия й парфюм No.5, и Анри Робер, на когото дължим No.19 и Pour Homme.

Chanel N°5 L’EAU включва роза, лимон, мандарина, бергамот, портокал, алдехиди, жасмин, иланг-илагн, сандалово дърво, кедър и меки мускусни нотки. Това го превръща в по-лек и по-свеж аромат от оригинала, въпреки, че е разпознаваем от първата ароматна нотка. Мерилин Монро поставяше по една капка CHANEL N°5 на китките си, а днес ние можем да си позволим да бъдем по-щедри с Chanel N°5 L’EAU.

И отново изненада. Целият филм за новия Chanel N°5 L’EAU показва едновременно деконструкцията в легендарната представа за парфюма, но и неговата възприемчивост от модерните хора. Режисьор е Johan Renck, който споделя: „Когато бях млад, рекламите на парфюмите бяха най-смелите и провокативните. Исках да възродя това. Да покажа, че днес единствено нашата различност ни дава силата да влияем. Това е основната идея във филма. За мен този аромат е много мистериозен, чувствен и невероятно мощен.“

Chanel N°5 L’EAU е отражение на живота ни такъв, какъвто е той днес!

„Новият Chanel N°5 L’EAU е новата генерация на CHANEL N°5, обяснява Thomas du Pré de Saint Maur – глобален директор на творческия отдел на CHANEL FRAGRANCE & BEAUTY. Добавихме нова глава в историята на легендата. Но това не означава, че сме забравили какво е било до тук. Напротив, това означава, че CHANEL N°5 е жив и се развива, преоткрива себе си толкова изненадващо, колкото можем да си представим.

За мен Chanel N°5 L’EAU в деликатен, пастелен, но и с респект към легендарния аромат Chanel N°5. Сексапилен е като сандаловото дърво и кедъра в ароматната си пирамида и намигва закачливо като белите цветя и жасмина. Харесвам тази игривост на класиката.

Chanel N°5 L’EAU винаги ще има почетно място сред парфюмната ми колекция.

Автор Люба Вангелова


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE