С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

YSL пусна 20 златни бутилки Opium

Тереза Восканян • 07.11.2017

Цената е две хиляди евро за 15 мл

YSL пусна 20 златни бутилки Opium
 © DR

От 2013 г. Yves Saint Lauren Beauté си сътрудничи с художника Мануела Пол Кавалие, която работи със злато от флорентински материали и има своя собствена техника на позлатяване и принтиране със злато.

Днес френският бранд пусна в ограничено количество парюмът Opium в 20 позлатени от Мануела бутилки. Ръчната изработка по парюма, като пюскюлът висящ от бутилката, е създадена от членове на Мароканската женска кооперация.

Историята на легендарния аромат започва през 1977 г., когато е създаден по инициатива на Ив Сен Лоран - дизайнерът наричан "Кралят на модата" от списание "Тайм" през същата година. Този емблематичен аромат обаче е забранен в Австралия и Близкия изток поради наименованието на наркотик.

© DR

В действителност Ив Сен Лоран избира "Опиум", за да символизира пристрастяването към живота и любовта, превеждайки страстта, която може да обедини двама души още от първия им завладяващ поглед.

Ароматът продължава да бъде огромен успех в целия свят, особено във Франция, където продажбите са 15 пъти по-големи от очакваното.

За да отпразнува 40-годишнината от аромата, марката с помощта на Мануела Пол Кавалие, преработи емблематичната бутилка. 

Жената на Opium е страховита и дръзка, вдъхновена от различните личности, избрани да представляват легендарния аромат. Харизматични и страстни личности като Джери Хол, Линда Евангелиста, Кейт Мос и, напоследък, Емили Блънт, са били представители на парфюма.

© DR


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България