С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

3 грешки ви делят от перфектния маникюр

18.12.2017

Как да оформим ноктите си като професионалист?

3 грешки ви делят от перфектния маникюр

Иска ви се да оформяте ноктите си като професионалист, но когато хванете пилата, нещо все не се получава добре - или ноктите стават с различна дължина, или формата не е това, което искате, или два дни след оформянето виждате разслояване на свободния край? 

Когато говорим за перфектно оформените нокти, три са основните грешки, които ви делят от съвършенството.

Режете ноктите с нокторезачка или ножица

Това ви действие води до разслояване и нацепване на нокътната плоча. Ако искате драстично да намалите дължината на ноктите си, първо – не го правете „до дъно“ и второ – направете го с пила. Съвременните пили за естествени нокти комбинират две грубости, като подходяща за скъсяване е грубост 180 грит, а за оформяне 220 или 240 грит.

Ползвате неподходящата пила

Най-неподходяща в случая е металната пила от несерчето за маникюр. Забравете за нея, както и за грубите пили за ноктопластика с грубост между 80 и 150 грит. Ако ноктите ви са меки и огъващи се, изберете стъклена пила с дребно зърнеста повърхност или фина керамична пила. За по-твърдите нокти, независимо дали нокътната плочка е мазна или суха, подходящи са пилите с грубост 180 грит за скъсяване на дължината и 220 – 240 грит за оформяне. След като сте постигнали желаната дължина и форма, ви препоръчваме да почистите свободния край на ноктите с блок пила и да полирате нокътната плочка с полираща пила.


Пилите ноктите си в две противоположни посоки

Тази грешка в комбинация с останалите две 100% води до нацепване и разслояване на върха и ъглите на нокътя. Колкото и странно и неестествено да ви изглежда най-добро за здравината на ноктите е пиленето в една посока. Така си гарантирате минимално увреждане на плътно прикрепените рогови клетки и кератиновите ѝ влакна, което води и до минимален риск от разслояване и нацепване.

Всичко за перфектния маникюр можете да откриете на www.starnails.bg


В новия брой

Корицата на новия брой на сп. ELLE