С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как да се разхождаме на високи токчета дълго и без болка?

Тереза Восканян • 19.09.2017

Ако все още лесно се уморявате от обувките си, то просто не сте знаели за тези три хитрини

Как да се разхождаме на високи токчета дълго и без болка?
 © iStock

Много често се шегуваме, че няма такова удоволствие като да се прибереш вкъщи и да си събуеш обувките на висок ток. И хайде, трябва да се съгласите, че дори и да се разхождате на най-удобните си високи обувки накрая краката са изключително уморени, а много често и смазани от болка. И въпреки че скромните kitten heels са сред основните тенденции на сезона, малко вероятно е някоя от нас да се откаже от възможността да се похвали с новите 12-сантиметрови обувки. 

И все пак, възможно ли да удължим визуално краката си и едновременно с това да се чувстваме, като че ли сме обули домашни пантофи?


                                                           ТОКЧЕТА... НА КОЛЕЛА!


© iStock

МАЛКИТЕ ТРИКОВЕ...

#1 - Завържете си панделка

За да избегнете болка в ходилата причинена от високи токчета, вържете с тънка лента средния и безименен пръст. Там някъде има специален нерв, който се разделя на две части между пръстите на крака. Болката, която усещате идва от натиска върху тях (например телесно тегло, когато вървим върху петите си). Така,  "комбинирайки" тези два пръста, елиминирате напрежението на нервите, което ще ви накара да се чувствате комфортно и да танцувате цяла нощ. Опитайте!
 

#2. Следете за походката

Важно е да не правите твърде широки крачки и да не бягате (въпреки, че знаем, че умеете). И внимавайте плавно да спускате и да стъпвате първо на петите после на пръстие. Логично е, разбира се! Не откриваме топлата вода с това! И все пак, според статистиката, най-често болката възниква именно поради факта, че не внимаваме как стъпваме. Така че, ако следвате основните принципи на добрата походка ще постигнете точния баланс и ще намалите натоварването.

#3. Сигурни ли сте, че това е вашият размер?

Признайте, че по време на пазаруването няма нищо по-покрусително от това да откриете, че нещото, в което просто сте влюбени, не е вашият размер. Следователно, често се случва, да се поддадете на импулса на истинския шопахолик и да си купите не пасващи обувки. За назидателен пример ви даваме приказката за Пепеляшка - според средновековните легенди, оригиналната версия е много по-тежка, отколкото популярната. За да влязат в кристалната обувка, доведените сестри, естествено, скъсяват пръстите на краката си. Столетия по-късно, в преследването на красотата, мнозина успяват да съсипят краката си с обувки, които не са техен размер и то със сигурност не за принцовете. Не забравяйте, че обувките винаги трябва да се купуват в следобедните часове и не се надявайте, че неудобният чифт в бъдеще ще пасне на крака ви с помощта на магическа пръчка.

Обувките от улиците на големите модни градове

Назад Напред


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България