С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-ефикасният детокс масаж за лице, който може да си направите сами

Мария Георгиева • 09.09.2017

Специалните движения, с които по-лесно и бързо ще изведете токсините от лицето с терапията Skin Oxygen на Biotherm. Плюс осем маски за детокс

Най-ефикасният детокс масаж за лице, който може да си направите сами
 © iStock

Токсините се натрупват в кожата в резултат от неправилно хранене, замърсявания, стрес, слънцето... Те проникват надълбоко и се свързват с клетъчните рецептори, причинявайки оксидативен стрес и активирайки механизмите за стареене и пигментация. Казано просто, токсините са една от причините за бръчки, петна и пъпчици. И септември е един от месеците в годината, в който е препоръчително да се направи пречистване на кожата.

Експертите на Biotherm са разработили специална масажна техника за лице, която лесно и бързо може да си направите сами:

  1. Плъзнете показалеца по челюстта, за да отворите път на лимфата.

  2. Поставете палците зад ушите, притиснете акупунктурните точки за детоксикация до носа, потупайте бузите с другите пръсти като вълнички и по врата надолу в посока ключиците.

  3. Поставете палците зад ушите, а с останалите пръсти потупвайте от челото надолу към ключиците.

Масажът е най-ефикасен, когато се прави с продуктите от иновативната серия Skin Oxygen на BIOTHERM – кислородна терапия за лице, която детоксикира, намалява несъвършенствата и предпазва кожата от замърсяванията на градската среда. Разковничето е в натуралния екстракт от микроводорасли Хлорела, познати още като „дишащи водорасли“. Те са изключително богати на хлорофил и сами произвеждат кислород, чрез който пречистват средата си.

Серията Skin Oxygen на BIOTHERM
Серията Skin Oxygen на BIOTHERM © Архив на марката

Серията Skin Oxygen е от 3 продукта: почистващ измиващ гел и лосион, които почистват, отпушват порите и премахват несъвършенствата, и охлаждащ гел крем, който подсилва защитната функция на кожата.

8 маски за лице

Назад Напред


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България