С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

НЕ на твърде големите устни

Тереза Восканян • 09.05.2018

Какви са тенденциите в модерната естетична медицина?

Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи
Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи © iStock

И тази година под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се проведе 16-тият Световен конгрес по естетична медицина.

Глобално застаряването на населението, урбанизацията, оксидативният стрес, индустриалният напредък, правят все по-актуално търсенето на нови методи за подмладяване.

Поради тази масовост, повечето естетични клиники насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. Естетичната медицина преживява голям напредък, а технологиите, като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук, се развиват и напредват с около 9.8% годишно.

НЕ НА ТВЪРДЕ ГОЛЕМИТЕ УСТНИ

При младите жени има голямо търсене на корекция на зона устни. Обемът им обаче трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветва дерматологът от Jewel Skin Clinic д-р Анелия Здравкова.

Във Франция, мъжете представляват около 14% от клиентите на пазара. Най-общо, те желаят корекции от вида на ринопластика, корекция на брадичката, но често и процедури за окосмената част на главата.

Без да пропуснем да отбележим, че мъжете са привлечени все повече от естетичната медицина, особено на терапии, които не изискват обезболяване, нито скалпел, нито прекъсване на ежедневните им занимания.

Любимите ни червила, които правят устните по-обемни

Назад Напред

По време на конгреса в Монако беше проведена и специална дискусия как може мъжкото лице да изглежда по-женствено и как едно женско лице може да се маскулинизира т.е да придобие по-мъжки черти. Това може да бъде постигнато чрез различни инжекционни техники в различни зони на поставяне на ботокс и филъри.

НА ФОКУС: ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ИНТИМНИТЕ ЗОНИ

Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежът им за подмладяване на интимните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. Бяха обсъдени различни техники за поставяне на  инжекционни  филъри, като все повече се обсъжда приложението на тези филъри в областта на тялото.  

На форума бяха направени демострации за повдигане на дупе, за повлияване  на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия.


КАК НОВАТА ВЪЛНА НА ФЕМИНИЗМА УПОРИТО НИ ВРЪЩА КЪМ КОРЕНИТЕ НА... ХРАСТА МЕЖДУ БЕДРАТА


 


В новия брой

Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE