С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Предпролетно почистване на лицето: защо е толкова важно сега?

Мария Георгиева • 10.02.2018

През зимата кожата се замърсява по-бързо, а порите се запушват по-лесно

Февруари е идеалното време, за да подготвим лицето за пролетта.
Февруари е идеалното време, за да подготвим лицето за пролетта. © WELEDA

Сега е най-добрият момент за предпролетното почистване на лицето! Става въпрос за дълбоко почистване и мощно подхранване след това, за да може кожата да върне блясъка и еластичността си за първите слънчеви лъчи.

Противно на всеобщото схващане, че през зимата кожата се замърсява по-малко, защото стоим повече време на закрито, всъщност е точно обратното. Нови проучвания доказват, че някои от замърсяващите агенти, които са токсични за кожата, са до 5 пъти по-концентрирани на закрито, отколкото на открито.

От друга страна, през студените месеци замърсяванията в порите се натрупват повече, отколкото през лятото. Причината е в резките температурни амплитуди, заради които порите по-често се свиват и разширяват. Когато замърсяванията се натрупат в тях, производството на свободни радикали се ускорява, кожата губи блясък и започва да старее преждевременно.


КАКВО ДА (НЕ) ПРАВИМ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЗИМАТА?


Февруари е идеалното време, за да подготвим лицето за пролетта – към продуктите за ежедневно почистване да добавим и тези, които почистват порите в дълбочина. Вижте някои от тях, в които си струва да инвестирате:

ELLE селекция: почистващи продукти

Назад Напред


В новия брой

Адриана Скленарикова с ексклузивни снимки и интервю за ELLE България