С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Трите най-големи грешки, които допускаме с фон дьо тена

Мария Георгиева • 10.03.2018

Трите най-големи грешки, които допускаме с фон дьо тена
 © iStock
  1. ИЗБОРЪТ. Докато тестваме в магазина, обикновено нанасяме върху ръката, скулите, брадичката... Грешка! Най-правилно е върху шията, защото лицето е с един тон по-тъмно от нея и фон дьо тенът може само да подчертае тази разлика. Затова е правилно да се избира по-светъл нюанс фон дьо тен, който да уеднакви тена на лицето и шията.

  2. НАПЛАСТЯВАНЕТО. Ако смятате, че колкото повече слоеве фон дьо тен, толкова по-добре, рискувате да се сдобиете с петниста маска на лицето дори и с най-лекия като текстура продукт. Напластяването няма да увеличи покривността на фон дьо тена, а ще предизвика единствено струпване на пигменти в порите, които ще се виждат и с невъоръжено око.

  3. СВЕТЛИНАТА. Повечето жени използват банята като гримьорна и в това няма нищо лошо, ако макиажът е вечерен. Нанасянето на фон дьо тен през деня е препоръчително да се прави на дневна светлина.


НОВИТЕ ФОН ДЬО ТЕНИ С РЕВОЛЮЦИОННИ ФОРМУЛИ


Тенденции пролет/лято 2018: акцент върху устните

Назад Напред

 


В новия брой

От новия брой на сп. ELLE: посрещаме годината, в която ще сме силни и уверени