С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Запазете старото си тяло и след бебето

06.12.2016

Развенчаваме 4 мита за метаморфозите с красотата на майките

Запазете старото си тяло и след бебето

За тези, които знаят, а и за тези, които не знаят – животът на жената се дели обикновено на „преди бебето“ и „след бебето“. Има голяма вероятност вторият да изглежда от една страна привлекателен, а от друга – да се превърне в голямо изпитание за самочувствието на жената.

Причината: стрии, целулит, суха и лющеща се кожа, петна по лицето и тялото, акне... Това са само част от проблемите, с които се сблъсква кожата на всяка раждала жена…

Децата са смисълът на живота, факт. Но те не са нито оправдание, нито причина майката да загърби грижата за себе си – за красотата си, за самочувствието си, за емоциите си. Носталгията по стегнатото и красиво тяло е силна. Но сме й благодарни, защото е един от мотиваторите ни, за да се заемем с възстановяването на истинското аз на жената.

Според специалистите възстановяването след раждането трябва да стане най-много до 1 година, защото ако след това настъпи нова бременност, то положението става неспасяемо.

Медицинският козметик Станислава Събева от медико-козметичен център MedEsta опровергава някои митове за връщането на формата след раждане. Вижте кои са основните заблуди.

Мит 1: Мога да върна формата си по всяко време.

Специалистите са категорични: ако връщането на формата не стане до 1 година след раждането, то след това усилията трябва да се удвоят, а резултатът е неясен.

Логичното обяснение: клетките имат памет. По време на бременността метаболизмът на организма се променя. Той е програмиран да трупа мазнини, за да предпази бебето и да му осигури всичко необходимо за живота. Клетките помнят този метаболизъм и след раждането и продължават да работят по неговия режим, разказва Станислава Събева от MedEsta. Освен ако не ги научим на други навици, а именно да се освобождават, да се дренират, да работят по-бързо.

Това става чрез дрениращи антицелулитни процедури и масажи. Разбира се, с процедурите ефектът идва по-бързо.

Аз работя с Venus Legacy, защото тази процедура влияе на метаболизма на клетките, дренира ги, благоприятства естественото възстановяване на колагена и еластина в кожата и помага за изграждането на капилярната мрежа. Все неща, които правят кожата да изглежда гладка и млада“, казва Станислава Събева.

Мит 2: Когато пълнея мастните клетки в организма се увеличават, когато отслабвам – намаляват.

Мастните клетки в организма се делят само в детска възраст. В зряла възраст при напълняване те просто се раздуват на обем, но не увеличават броя си, казва медицинският козметик на MedEsta. Това е и една от причините да не тъпчем децата си с храна, докато са малки! По този начин ги програмираме да пълнеят лесно в зряла възраст. Когато децата се прехранват, броят на техните мастни клетки в тялото се увеличава и остава голям до края на живота ми. Логично е в този случай да бъдат предразположени към наднормено тегло.

При бременност обемът на мастните клетки просто се увеличава, но броят им остава константен. Със съвременните технологии това не е проблем.

„С Venus Legacy аз постигам намаляване на обема на мастните клетки. Третирам много раждали жени, които искат да върнат формата си и определено успяват“, казва още Станислава.

Мит 3. Петната по лицето и тялото след бременността ще изчезнат сами.

Ако сте късметлийки, да! Но има голяма вероятност част от петната да останат завинаги, ако не се предприемат мерки навреме. За целта има различни терапии, като се започне от мезотерапиите и се стигне до иновативната Hydrafacial Britenol терапия. „Тя работи със серум, съставен изцяло от природни избелващи съставки познати от векове, като екстракт от конски кестен, арника, зелен чай и стабилизирана формула на Витамин С“, казва Станислава Събева, която работи с апарата и постига страхотни резултати с кожата на майките. Петната наистина се повлияват.

Мит 4. Стрийте не могат да бъдат превахнати с нищо.

И двете – вярно е и не е вярно! Истината е, че зависи в кой етап от развитието им сте започнали да ги третирате. Новите стрии, които са червени на цвят, биха могли да бъдат заличени лесно и напълно със съвременни нано фрационирани радиочестотни терапии като Venus Viva например. Старите бели стрии обаче трудно се повлияват.

Какъв е изводът? Не чакайте отпусната кожа, целулитът, стриите и петната да ви победят. Яхнете вълната и си върнете формата още на първата година след раждането. И майките са хора, защо да не бъдат поглезени.


В новия брой

Емилия Кларк, кралицата на Холивуд, на корицата на сп. ELLE